PERSBERICHT: Caroline Verbrugghe (Fabriek Romantiek) neemt haar boormachine mee op café (15/4/2013)

PERSBERICHT: Caroline Verbrugghe (Fabriek Romantiek) neemt haar boormachine mee op café (15/4/2013)

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 17/05/2020
Dat Caroline Verbrugghe een stuk kan zagen, weten we al sinds haar TV-programma en gelijknamige boek Fabriek Romantiek. Als kersverse meter van het Repair Café wil Caroline ook anderen aanzetten om boor en zaag ter hand te nemen en hun kapotte spullen een nieuw leven in te blazen.

Van fietsen tot elektronica

Repair Cafés zijn bijeenkomsten waar bezoekers hun fietsen, elektronische apparaten en andere spullen waar iets aan hapert, kunnen komen herstellen met hulp van deskundigen. Caroline Verbrugghe leerde het Repair Café kennen in Leuven, en was meteen weg van het sociale en ecologische aspect.

"Eindelijk kan die rits weer dicht"

"Tijdens een vorige editie toonde vrijwilligster Hilde me hoe ik de kapotte rits van mijn lievelingsbroek kon vervangen. Gisteren kwam ik haar tegen in de supermarkt en toen ze zag dat ik die broek opnieuw aan had, gaf ze me een knipoog. Fantastisch toch! Ik ontmoette een schat van een dame en leerde tegelijk iets bij. Dat is waar Repair Café voor mij om draait."

Zaag mee met Caroline op 20 april en 26 mei

In Fabriek Romantiek zagen we al hoe handig Caroline is met boormachine, lijm en schroevendraaier. Tijdens het Repair Café van Deurne op 20 april en dat van Gent op 26 mei deelt ze die vaardigheden ook graag met anderen. “Is jouw broek of lamp stuk? Kom af naar het Repair Café. Ik zal je laten kennismaken met praktische hersteltips én met fijne mensen. Bij deze doe ik ook een oproep aan alle collega-handige-harry's om zich als vrijwilliger aan te melden bij een Repair Café in hun buurt, en zo mensen met kapotte spulletjes weer gelukkig te maken."

Meer info en/of beeldmateriaal?

Wil je Caroline eens aan het werk zien tijdens een Repair Café? Of zoek je foto's van Caroline in actie? Contacteer clara@bewustverbruiken.be of 02/894.46.09. Lees op www.repaircafe.be meer over het ontstaan, de filosofie en de werking van Repair Cafés, en bekijk er de kalender met toekomstige bijeenkomsten.

Repair Café is een project van Netwerk Bewust Verbruiken, i.s.m. LETS Vlaanderen, Transitie Vlaanderen en KOMOSIE en met de steun van de Provincie Vlaams-Brabant.