Leer improvisatiekoken met Velt

Leer improvisatiekoken met Velt

Velt
geschreven door Veltlaatst aangepast op 12/09/2018
Heb je honger naar inspiratie en vernieuwing in de keuken? Wil je succesvol leren improviseren met als resultaat een ecologische en evenwichtige maaltijd? Dan mag je de Velt-masterclass Improvisatiekoken niet missen! Wanneer? Zaterdag 10 november en 1 december in Gent.
© Velt

Waarover gaat de Velt-masterclass Improvisatiekoken?

In het improvisatiekoken is het uitgangspunt niet het recept maar wel de seizoensgroenten. In deze masterclass van 1,5 dag leer je theorie én praktijk. Dag 1 (zaterdag 10 november) krijg je inzicht in wat ecologische voeding is en wat de basis is van improvisatiekoken. Een chef getuigt en een improcooksessie wordt voorbereid. Dag 2 (zaterdag 1 december) ga je aan de slag! In kleine groepen word je begeleid door Kevin Storms (groentekok en drijvende kracht achter restaurant Foodstorms), door Leentje Speybroeck, medewerker samenkoken bij Velt en door Emelie Heller, medewerker gezonde voeding bij Velt. Aan het eind van de sessie verorberen we samen ons zelf bereid impro-buffet.

Na deze masterclass ken je het verschil tussen improvisatiekoken en de klassieke manier van koken. Je hebt de basisprincipes ontdekt om met succes te improviseren. Je hebt de vaardigheden ontwikkeld om met de improvisatiemethode een lekkere, ecologische en evenwichtige maaltijd te bereiden. Vanaf nu bespaar je jaarlijks heel wat euro's doordat je van alle restjes iets heerlijk kunt maken!

Iets voor jou?

Je hebt een basiskennis in kooktechnieken (bv. via opleiding tot hulpkok of door zelfstudie). En je bent op zoek naar nieuwe kookinzichten want je hebt heel veel zin om voedsel op een andere manier te bereiden.

Praktische informatie

 • Waar en wanneer?
  Zaterdag 10 november van 9u30 tot 16u30, EVA vzw, Steendam 84, 9000 Gent
  Zaterdag 1 december van 9u tot 13u30, Eetavontuur, Dok Noord 6A, 9000 Gent,
 • Routebeschrijving
 • Prijs: 225 euro (Velt-leden betalen 175 euro)
 • Elke deelnemer ontvangt een infopakket met combinatiefiches, recepten, een Velt-boek naar
  keuze en een getuigschrift.
 • Schrijf je hier in.

 

Deze Masterclass kadert in een reeks van een nieuw opleidingsprogramma dat Velt lanceert over tuin en voeding. Wil je meer weten over de masterclasses rond grootfruit, bodem en ecologisch koken, check www.velt.nu/masterclass en blijf op de hoogte van het programma-aanbod.