Labelinfo.be maakt duurzaam aankopen eenvoudig

Labelinfo.be maakt duurzaam aankopen eenvoudig

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 15/02/2018
Labelinfo.be, de online databank voor duurzaamheidslabels, zit in een fris nieuw kleedje. Je kan de website nu ook op smartphone of tablet raadplegen, erg handig wanneer je in de supermarkt een bepaald label wil checken.
labelinfo smartphone tablet

Databank voor duurzaamheidslabels en keurmerken

Wil je duurzame keuzes maken bij de aankoop van producten? Labels kunnen je daarbij helpen. Labels geven informatie prijs over de milieukenmerken of sociale omstandigheden waarin een product tot stand kwam. Er zijn ook labels voor eerlijke handel. Andere labels geven geen duurzaamheidsinformatie maar zeggen iets over de kwaliteit, herkomst of samenstelling van een product.

Maar het ene duurzaamheidslabel is het andere niet. Intussen worden we overstelpt met allerhande labels, zowel betrouwbare als labels van bedenkelijke oorsprong. Labelinfo.be informeert je over de verschillende duurzaamheidslabels en helpt je om de labels te beoordelen.

Labelinfo is jouw gids door het bos van duurzaamheidslabels

Eenvoudig duurzaam aankopen

Labelinfo.be biedt consumenten een veilige weg door de jungle van labels en maakt duurzaam aankopen eenvoudiger. Je kan gemakkelijk opzoeken welke Fairtradelabels er allemaal bestaan of hoe je duurzaam hout herkent. Op de website komen verschillende productcategorieën aan bod, van elektrische apparatuur tot cosmetica, schoonmaakmiddelen, toerisme en financiële producten. Via een eenvoudig beoordelingssysteem kan je in één oogopslag verschillende labels met elkaar vergelijken op vlak van milieucriteria, sociale criteria en controle. Wie meer informatie zoekt over één specifiek label krijgt in een gedetailleerde fiche informatie over de verschillende criteria, de wetgeving en controle op het label.

Labelinfo.be werd opgericht door Netwerk Bewust Verbruiken, met ondersteuning van FOD Leefmilieu en het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO). Momenteel wordt de website van Labelinfo beheerd door Eos Wetenschap.

www.labelinfo.be

 

labelinfo wedstrijd mand