PERSBERICHT: Vernieuwde Labelinfo.be gidst je door het bos van duurzaamheidslabels

PERSBERICHT: Vernieuwde Labelinfo.be gidst je door het bos van duurzaamheidslabels

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 18/05/2020
Labelinfo.be, de online databank voor duurzaamheidslabels, zit in een fris nieuw kleedje. Je kan de website nu ook op smartphone of tablet raadplegen, erg handig wanneer je in de supermarkt een bepaald label wil checken. Labelinfo geeft objectieve informatie over 69 duurzaamheidslabels en de controle erop.

 

Labelinfo.be maakt duurzaam aankopen eenvoudiger

Labelinfo.be biedt consumenten een veilige weg door de jungle van labels en maakt duurzaam aankopen eenvoudiger.  Je kan gemakkelijk opzoeken welke Fairtradelabels er allemaal bestaan of hoe je duurzaam hout herkent. Op de website komen verschillende productcategorieën aan bod, van elektrische apparatuur tot cosmetica, schoonmaakmiddelen, toerisme en financiële producten. Via een eenvoudig beoordelingssysteem kan je in één oogopslag verschillende labels met elkaar vergelijken op vlak van milieucriteria, sociale criteria en controle. Wie meer informatie zoekt over één specifiek label krijgt in een gedetailleerde fiche informatie over de verschillende criteria,  de wetgeving en controle op het label.

13 extra labels doorgelicht

Labelinfo.be is een initiatief van Netwerk Bewust Verbruiken vzw. Het project wordt ondersteund door FOD Leefmilieu en het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO).  De vernieuwde site telt ook 13 extra labels: de cosmeticalabels Cosmos, Demeter verzorging, Natrue en Biogarantie verzorging, de textiellabels Naturtextil, Step en Goodweave. Daarnaast vullen Responibly Flesh, Seedling, Beschermde Geografische Aanduiding, Nature & Progrès, Energie-Efficiëntielabel banden en ASC de website aan.

Win een mand boordevol duurzaam gelabelde producten

Om de vernieuwde website in de kijker te zetten en te testen hoe het gesteld is met je kennis over duurzaamheidslabels, kan je deelnemen aan onze Labelquiz. Deelnemers maken kans op een mand vol duurzame en gelabelde producten ter waarde van 40€. Doe hier mee aan de quiz

Workshop Duurzaam Winkelen & Labels

Netwerk Bewust Verbruiken werkte de vorming Duurzaam Winkelen & Labels uit, een interactieve workshop voor volwassenen die inzoomt op verschillende aspecten van duurzaam winkelen en hoe wegwijs raken in de jungle van labels en logo's. Meer details over de vorming en aanvraag kan via CVN (joelle.laes@c-v-n.be).

Meer informatie?

Contacteer Clara Moeremans, projectverantwooderlijke Labelinfo: 02/894.46.09 of clara@bewustverbruiken.be.
Op www.labelinfo.be vind je meer uitleg over het beoordelingssysteem van de labels.