Brussel organiseert lekker volksfeest tegen voedselverspilling

Brussel organiseert lekker volksfeest tegen voedselverspilling

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 24/03/2014
Op 1 april serveert Feeding the 5000 duizenden burgers in Brussel een lekker feestmaal, volledig gebaseerd op verse producten van topkwaliteit die anders weggegooid zouden worden. Denk aan raar gevormde aardappelen, wortelen met vreemde kronkels en reusachtige aubergines. De actie wil het wereldwijde schandaal van de voedselverspilling in de kijker zetten, maar evengoed de bestaande oplossingen.
feeding the 5000 Brussel
De actie vond eerder al plaats in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Nederland, Kenia, Verenigde Staten. Het bracht daarmee op nationaal niveau acties tegen voedsel­verspilling op gang.

Feeding the 5000 Brussel wordt een spectaculair volksfeest dat zal uitgaan van positieve win/win-oplossingen tegen de voedselverspilling. Achter de actie zit een verbond van organisaties op verschillende niveaus. Ze werken samen om het bewustzijn te verhogen rond de gigantische hoeveelheid voedselverspilling in België, de EU en op wereldschaal.

Na Londen en Parijs nu ook Brussel

Feeding the 5000 vond al plaats in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Nederland, Kenia, Verenigde Staten en nu in Brussel. Het bracht daarmee op nationaal niveau acties tegen het voedsel­verspillingsschandaal op gang. De Brusselse versie en de hele campagne errond worden georganiseerd door een partnerschap van Feeding the 5000, de Federatie van Belgische Voedselbanken, Oxfam, Slow Food, Slow Food Youth Network UK Brussels, Disco Soupe Brussels, Velt, KOMOSIE, het OIVO, 11.11.11. en Sociale Kruidenier Leuven. Het evenement wordt ondersteund door het Vlaams Minister van Armoedebestrijding.

Praktische info

Dinsdag 1 april 2014, van 12u tot 16u
Grasmarkt, Brussel
Meer info vind je op het Facebook-event
Feeding the 5000 Brussel heeft vrijwilligers nodig. Wil jij de groenten helpen snijden, het evenement helpen bekendmaken of op een andere manier helpen? Laat het weten door dit formulier in te vullen.