Team en bestuur

Teamfoto: medewerkers De Transformisten en Repair&Share
Foto: Sien Verstraeten

 

Benieuwd naar het team van De Transformisten?

Dit zijn onze enthousiaste medewerkers:

Barbara Janssens is coördinator van De Transformisten. Samen met het team en de Raad van Bestuur zet ze de lijnen uit. Ze pioniert graag met nieuwe ideeën en projecten, liefst in samenwerkingsverband. Koffie, buiten zijn, natuur, engagement, capoeira en de fiets geven haar energie. Haar favoriete Simplify Life quote: “de belangrijkste dingen in het leven, zijn geen dingen”.
> barbara@detransformisten.be 
> Eind december 2021 neemt Barbara afscheid van De Transformisten, ze gaat dan een andere professionele uitdaging aan 

Eva van Velzen is projectmanager van de Babytheek en de Burgerschool. Ze werkt bewust niet fulltime om tijd door te brengen met kinderen, vrienden en buurtbewoners. Ze houdt van Zweden, Brussel, lekker eten, fietsen, lachen en af en toe heel hard huilen. Haar favoriete Simplify Life quote: “drukte is een keuze, er is moed voor nodig om minder te doen”.
> eva@detransformisten.be

Rosalie Heens is projectmedewerker delen en repareren. Ze verbindt en ondersteunt de verschillende Repair Café's en deelinitiatieven en zoekt uit hoe ze nieuwe doelgroepen kunnen bereiken. Ze werkt ook voor Repair&Share vzw (zie onder), daar klimt ze op de barricaden voor het Recht op Repareren. Ook in haar vrije tijd blijft ze graag in beweging, door bergwandelingen te maken, te dansen en muziek te maken. Haar favoriete Simplify Life quote: “wees af en toe onbereikbaar”.
> rosalie@detransformisten.be

Jonas Van der Slycken is campagne- en projectcoördinator sufficiëntie bij De Transformisten. Aan de Universiteit Gent behaalde hij een doctoraat in de economische wetenschappen en richtte hij mee Rethinking Economics Ghent op; tijdens summer schools in Barcelona verdiepte zich in ecologische economie en ontgroei. In het academiejaar 2021-2022 is hij ook gastdocent duurzame ontwikkeling in de master milieuwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Op MO.be publiceert Jonas regelmatig artikels in de reeks MO*ontwikkelaars. Je kunt ook artikels van hem lezen in De Standaard, bij Knack.be, Apache, publicaties van denktank Minerva, het tijdschrift Sampol, DeWereldMorgen... 
> jonas@detransformisten.be

Zonder Wendy Heymans geen administratie en financiën bij De Transformisten. Yogini, masseuse, levensgenieter, keramiste in spe, natuurmens en optimist: dat is Wendy in een notendop. Haar favoriete Simplify Life quote: “doe wat je graag doet en doe het nu”.
> wendy@detransformisten.be

Caroline Van Peteghem is verantwoordelijk voor communicatie en pers. Ze zorgt ervoor dat projecten een gezicht krijgen, dat je inspirerende artikels kunt lezen op de website of in de nieuwsbrief, dat onze ideeën en vraagstukken circuleren in de pers en op sociale media. Haar vrije uren gaan naar magazines en kranten lezen bij een pot thee, sporten, groenten oogsten en lekker koken met wat er is. Haar favoriete Simplify Life quote: “alles is te repareren (ook je fouten)”.
> caroline@detransformisten.be

Lieven D'hont is projectmedewerker voor Op Wielekes (freelance)

We bedanken de vrijwilligers en stagiairs die onze projecten mee vooruit helpen, zij vormen een grote meerwaarde voor ons team.

 

De Transformisten werkt nauw samen met Repair&Share

De organisaties vormen een Personele Unie; de medewerkers vormen één hecht team. De medewerkers van Repair&Share vzw:

Inez Louwagie is coördinator Repair&Share. Ze smeedt plannen, ontwikkelt projecten, organiseert events en houdt de boel in beweging. Thuis duikt ze het liefst in haar atelier om te schilderen en te tekenen. Van zodra alle wereldproblemen zijn opgelost, maakt ze daar graag haar fulltime bezigheid van. Dan publiceert ze haar bestseller-graphic novel :-) Haar favoriete Simplify Life quote: “het is jouw tijd, ga voor de essentie”.
> inez@repairshare.be 
> Vanaf 1 januari 2022 neemt Inez ook de coördinatie van De Transformisten voor haar rekening 

Aline Maigret is projectcoördinator Sharepair voor Repair&Share. Aline gelooft in de kracht van mensen om het overmatige gebruik van grondstoffen te verminderen. Repareer- en deelinitiatieven zijn volgens haar een belangrijke opstap naar een sociale circulaire economie. 
> aline@repairshare.be

Ellen De Craemer is projectcoördinator Repair zkt Hub, waar ze haar ervaring in de commerciële en in de sociale circulaire economie inzet om de samenwerking tussen sociale economie, reguliere spelers en de lokale overheid te verbeteren. 
> ellen@repairshare.be

Jo Helsen is projectcoördinator Deel IT
> jo@repairshare.be

Kim Baert is medewerker communicatie & projecten 
> kim@repairshare.be

Maarten Depypere is projectmedewerker IT-ondersteuning deelinitiatieven (freelance)

 

Raad van Bestuur

Dit zijn de bestuurders van De Transformisten vzw en Repair&Share vzw:

Karen Schilders (onafhankelijk) – voorzitter
Eva Brumagne (algemeen directeur lidorganisatie Femma)
Olivier De Cock (onafhankelijk)
Lotje De Ridder (onafhankelijk)
Meron Knikman (onafhankelijk)
Jasmin Lauwaert (onafhankelijk)
Gert Linthout (lidorganisatie Mic mac Minuscule)
Veva Roesems (onafhankelijk)
Steven Rommel (onafhankelijk)
Emmanuel Steyaert (bestuurder lidorganisatie LETS vlaanderen)
Arne Stoffels (lidorgansiatie Taxistop)
Joren Verschaeve (lidorganisatie Herwin) 

 

Onze bestuurders: