Team en bestuur

Teamfoto: medewerkers De Transformisten en Repair&Share
Foto: Sien Verstraeten

 

Benieuwd naar het team van De Transformisten?

Dit zijn onze enthousiaste medewerkers:

Inez Louwagie is coördinator van De Transformisten en Repair&Share. Ze smeedt plannen, ontwikkelt projecten, organiseert events en houdt de boel in beweging. Thuis duikt ze het liefst in haar atelier om te schilderen en te tekenen. Van zodra alle wereldproblemen zijn opgelost, maakt ze daar graag haar fulltime bezigheid van. Dan publiceert ze haar bestseller-graphic novel! Haar favoriete Simplify Life quote: “het is jouw tijd, ga voor de essentie”.
> inez@detransformisten.be

Eva van Velzen is projectmanager van de Babytheek, de Burgerschool en andere vernieuwende projecten. Ze werkt bewust niet fulltime om tijd door te brengen met kinderen, vrienden en buurtbewoners. Ze houdt van Zweden, Brussel, lekker eten, fietsen, lachen en af en toe heel hard huilen. Haar favoriete Simplify Life quote: “drukte is een keuze, er is moed voor nodig om minder te doen”.
> eva@detransformisten.be

Zonder Wendy Heymans geen administratie en financiën bij De Transformisten en Repair&Share. Yogini, masseuse, levensgenieter, keramiste in spe, natuurmens en optimist: dat is Wendy in een notendop. Haar favoriete Simplify Life quote: “doe wat je graag doet en doe het nu”.
> Wendy gaat er zes maanden tussenuit vanaf 11 mei 2022. 

Margot Vanhecke houdt de boel recht tijdens Wendy’s afwezigheid. Als ze niet aan het werk is, wandelt ze in de vele Brusselse parken met haar hondje Pepa, leest ze een boek of fietst ze Europa rond.
margot@detransformisten.be

Caroline Van Peteghem is verantwoordelijk voor communicatie en pers. Ze zorgt ervoor dat projecten een gezicht krijgen, dat je inspirerende artikels kunt lezen op de website of in de nieuwsbrief, dat onze ideeën en vraagstukken circuleren in de pers en op sociale media. Haar vrije uren gaan naar magazines en kranten lezen bij een pot thee, sporten, groenten oogsten en lekker koken met wat er is. Haar favoriete Simplify Life quote: “alles is te repareren (ook je fouten)”.
> caroline@detransformisten.be

Lieven D'hont is projectmedewerker voor Op Wielekes (freelance)

Sarah Van Riel is projectmedewerker voor Babytheek (freelance) 

We bedanken de vrijwilligers en stagiairs die onze projecten mee vooruit helpen, zij vormen een grote meerwaarde voor ons team.

 

De Transformisten werkt nauw samen met Repair&Share

De organisaties vormen een Personele Unie; de medewerkers vormen één hecht team. De medewerkers van Repair&Share vzw:

Rosalie Heens is projectmedewerker delen en repareren. Ze verbindt en ondersteunt de verschillende Repair Café's en deelinitiatieven en zoekt uit hoe ze nieuwe doelgroepen kunnen bereiken. Ze klimt op de barricaden voor het Recht op Repareren. Ook in haar vrije tijd blijft ze graag in beweging, door bergwandelingen te maken, te dansen en muziek te maken. 
> rosalie@repairshare.be

Aline Maigret is projectcoördinator Sharepair voor Repair&Share. Aline gelooft in de kracht van mensen om het overmatige gebruik van grondstoffen te verminderen. Repareer- en deelinitiatieven zijn volgens haar een belangrijke opstap naar een sociale circulaire economie. 
> aline@repairshare.be

Ellen De Craemer is projectcoördinator Repair zkt Hub, waar ze haar ervaring in de commerciële en in de sociale circulaire economie inzet om de samenwerking tussen sociale economie, reguliere spelers en de lokale overheid te verbeteren. 
> ellen@repairshare.be

Jo Helsen is projectcoördinator Deel IT
> jo@repairshare.be

Kim Baert is medewerker communicatie & projecten 
> kim@repairshare.be

Maarten Depypere is projectmedewerker IT-ondersteuning deelinitiatieven (freelance)

 

Raad van Bestuur

Dit zijn de bestuurders van De Transformisten vzw en Repair&Share vzw:

Karen Schilders (onafhankelijk) – voorzitter
Olivier De Cock (onafhankelijk)
Lotje De Ridder (onafhankelijk)
Meron Knikman (onafhankelijk)
Jasmin Lauwaert (onafhankelijk)
Gert Linthout (lidorganisatie Mic mac Minuscule)
Veva Roesems (onafhankelijk)
Steven Rommel (onafhankelijk)
Emmanuel Steyaert (bestuurder lidorganisatie LETS vlaanderen)
Arne Stoffels (lidorgansiatie Taxistop)
Joren Verschaeve (lidorganisatie Herwin) 

 

Onze bestuurders: