Zo beleefde Lobke de 30 Days Wardrobe Challenge

Zo beleefde Lobke de 30 Days Wardrobe Challenge

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 05/06/2020
B.Right organiseerde in mei de #30DaysWardrobeChallenge. Lobke van Netwerk Bewust Verbruiken deed mee. Dit is haar verslag.

In mei ging ik niet alleen bewuster om met plastic, ook mijn kleerkast nam ik onder de loep. Elke dag kreeg ik, stipt om 5u29, een nieuwe opdracht van B.right in mijn mailbox, als onderdeel van haar 30 Days Wardrobe Challenge. Door die opdrachten leerde ik mijn kleerkast en mezelf beter kennen.

Hoe ging het?

De challenge bestond uit dertig opdrachten, elke dag kreeg ik een nieuwe opdracht toegestuurd. Dat is behoorlijk lang, maar een dagje overslaan of enkele opdrachten bundelen was mogelijk. 

De opdrachten focussen niet enkel op de inhoud van mijn kleerkast, maar ook op het gevoel dat ik bij bepaalde kledingstukken krijg. En trouw aan de filosofie van B.right vormde duurzaamheid een rode draad. We stonden stil bij de materialen waaruit onze kleding bestaat; hoe we onze kledingstukken onderhouden; wat de mogelijkheden zijn van 'visible mending'.

Extra mental support organiseerde B.right in een besloten Facebook-groep. Hierin konden deelnemers bijvoorbeeld een outfit posten, vragen stellen en anderen motiveren. 

My ultimate sustainable fashion tip has always been shopping in your own closet (B.right / Bie Noé)

Wat ontdekte ik?

  • Het nauwgezet inventariseren van mijn kleerkast heeft me geleerd: ik kan nooit meer zeggen dat ik "niets heb om aan te doen" 
  • Ik herontdekte kledingstukken die de kleerkast te weinig verlaten 
  • Stilaan onstaat er naast mijn kleerkast ook een hoopje kleren waar ik vaarwel tegen zeg 
  • Ik ga bewuster om met kleding en sta een flinke stap dichter bij een kleerkast die echt bij me past

 

Verslag door Lobke Van Wesembeeck. 
Meer lezen bij b-right.org.