Praktijkgids autodeelsalon

Praktijkgids autodeelsalon

Autodelen.net
geschreven door Autodelen.netlaatst aangepast op 09/04/2019
Autodelen draagt bij tot een verbetering van de luchtkwaliteit en het behalen van de klimaatdoelstellingen. Het vermindert de parkeerdruk en verbetert de sociale cohesie. Autodelen stimuleren is dus een goeie zet van lokale overheden. Daarom nodigt Autodelen.net gemeenten uit om hun eigen autodeelsalon te organiseren aan de hand van deze praktijkgids.

Met een knipoog naar het klassieke autosalon organiseert Autodelen.net al enkele jaren met succes een 'autodeelsalon'. Ook daar kun je verschillende tentoongestelde auto's bewonderen, maar dat zijn stuk voor stuk deelauto's. Met leuke animatie, demonstraties en activerende acties is het autodeelsalon een heel toegankelijke manier om mensen te laten kennismaken met het breed gamma aan deelinitiatieven dat vandaag bestaat.

Na acht edities wil Autodelen.net het concept 'autodeelsalon' een eigen leven laten. Lokale overheden mogen er verder mee aan de slag. Autodelen en bij uitbreiding gedeelde mobiliteit is een essentiële schakel in een duurzame mobiliteitsmix en het concept basisbereikbaarheid. Daarom hebben lokale beleidsmakers er alle belang bij hun pijlen te richten op autodelen.

Autodelen.net biedt lokale besturen die een autodeelsalon willen opzetten, een handige praktijkgids.

De praktijkgids is opgemaakt i.k.v. de Week van de Mobiliteit met de steun van de Vlaamse overheid.

Downloaden op http://www.autodelen.net