PERSBERICHT: 10 groene cadeautips voor Valentijn (30/1/2014)

PERSBERICHT: 10 groene cadeautips voor Valentijn (30/1/2014)

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 17/05/2020
Cupido gaat voor groen dit jaar. Wie zijn/haar geliefde op 14 februari het hof wil maken, vindt ongetwijfeld inspiratie tussen deze 10 cadeautips. Duurzame cadeautips voor Valentijn.

 

1. Vegetarisch vijfgangendiner

Met stip op 1, omdat de liefde tenslotte nog steeds door de maag gaat. Snuister door de receptendatabank van EVA of die van honderden culinaire blogs, en kokkerel een menu samen om duim en vingers bij af te likken.

2. Flesje natuurlijk parfum

Geef je geliefde een flesje bio parfum. Zo kan hij/zij een heerlijk geurtje opdoen, vrij van synthetische stoffen. Vraag ernaar bij je natuurwinkel, of bestel een flesje via Natuur aan huis of Bio'ty Lab. Labelinfo geeft een overzicht van de ecolabels voor cosmetica.

3. Vogelen in de open lucht

Niets zo goed om de appetijt voor het vijfgangendiner op te wekken als een heerlijk romantische winterwandeling. Natuurpunt maakte een overzicht van al haar wandelingen en fietsroutes, waar je naast stukjes mooie natuur ook hele populaties trekvogels kan aanschouwen.

4. Boeket seizoensbloemen

De rozenteelt heeft een grote impact op het milieu. Rozen komen meestal uit het Zuiden, waar ze worden gekweekt onder slechte arbeidsomstandigheden. Stel een boeket samen met bloemen die in dit seizoen bij ons bloeien, zoal de tulp, amaryllis of krokus. De seizoenbloemenkalender geeft een overzicht van onze lokale seizoensbloemen.

5. DIY-Valentijnscadeau

Hartvormige wortels, geüpcyclede fotokaders, bingo in Valentijnsthema, liefdesdekens... Surf naar de website Pinterest, typ 'Valentine DIY' in, en je krijgt zó veel handleidingen op je scherm dat je nog negen levens zoet bent met knutselen.

6. Weekend weg via Eurostop en AirBnb

Trek er romantisch op uit met je liefste. Via Eurostop, de liftcentrale van Taxistop, kan je kostendelend liften naar elke uithoek van Europa. Op de reisbestemming zelf kan je via Airbnb of BeWelcome goedkoop een kamer boeken bij particulieren thuis.

7. Juweel uit gerecycleerd goud

De productie van één gouden ring gaat gepaard met 20 tot 60 ton hoogtoxisch afval, en heeft 40.000 tot 120.000 liter zoet water nodig. Een goed alternatief een nieuwe gouden ring is het laten hersmelten van oude juwelen. Goud:Eerlijk? geeft nog meer tips voor duurzame juwelen.

8. Fles bio bubbels

Voor aardbeien is het momenteel niet het seizoen, maar een flesje bubbels kan gelukkig het hele jaar door. Biologische en/of fairtrade cava's, champagnes en prosecco's vind je in de meeste supermarkten en biowinkels, en via gespecialiseerde webwinkels als Biologische Wijnwinkel, Fairwine en Biodyvino.

9. Lingeriesetje uit hennep

Onder het label Marjoleingerie ontwerpt de Brusselse Marjolein Bultynck exclusieve beha's en lingeriesetjes op maat. Ze gebruikt hiervoor vintage en ecologische stoffen, zoals hennep, die elk ontwerp uniek maken.

10. Zaadjes voor een vruchtbaar voorjaar

Liefde is een werkwoord. Je moet dus geregeld zaaien om nadien mooie dingen te oogsten. En als je dat letterlijk wil nemen: bij Ecoflora verkopen ze biozaaigoed van de heerlijkste gewassen. Die je - eens ze in bloei staan - weer kan gebruiken voor een vijfgangendiner.

Meer info?

Contacteer an@bewustverbruiken.be of 02/894 46 18
Lees hier alles over pers.