Overzicht seizoenskalenders

Overzicht seizoenskalenders

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 29/03/2016
Je kan zowel het milieu als je portefeuille blij maken, door zorgvuldig groentes en fruit te kopen op het moment dat ze in onze contreien groeien. Wist je dat er seizoenskalenders bestaan voor groenten en fruit, maar ook voor bloemen en vis? Je vindt ze hieronder terug.
seizoensgroenten kalender
foto Pixabay

Seizoensgroente- en fruitkalender

Probeer voedselkilometers zoveel mogelijk te beperken door groenten en fruit te kiezen, die dichtbij huis zijn gekweekt. Er bestaan verschillende kalenders die weergeven welke gewassen in welke maand van het jaar groeien.

 

Seizoensbloemenkalender

Door bloemen van het seizoen (en bij ons gekweekt) te kopen, vermijd je heel wat extra transport- en energiekosten. Zo bloeit de tulp van nature van januari tot april, en de roos van juli tot september. Vraag in een bloemenwinkel zoveel mogelijk naar lokaal gekweekte bloemen.

 

Viswijzer

75% van de commercieel geëxploiteerde visvoorraden in de wereld worden overbevist of bedreigd met overbevissing. De consumptie van vis en schaal- en schelpdieren alsook de druk op hun leefomgeving blijven toenemen. De viswijzer geeft welke vissen wanneer op de Belgische markt beschikbaar zijn en (min of meer) op een duurzame manier gevangen worden.

 

Tuinkalender

Zelf een (terras)moestuin aanleggen, je tuin inrichten...? De tuinkalender van Velt vertelt je wat er iedere maand moet gebeuren voor een optimale oogst en bloeiende plantenpracht.

 

Ook gepost in: Huis & Energie