Ontdek Simplify Life op 18 mei in Leuven

Ontdek Simplify Life op 18 mei in Leuven

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 11/05/2017
Netwerk Bewust Verbruiken organiseert samen met het Festival van de Gelijkheid een avond over duurzaam leven. Bezoek de Simplify Life Inspiratiemarkt, kom naar het Repair Café van CEO, doe mee aan mini-workshops, of ga luisteren naar een hele reeks interessante sprekers.
© Yves Coussement

“We hebben de aarde niet geërfd van onze ouders, maar we hebben haar in bruikleen gekregen voor onze kinderen.”

Deze quote is de rode draad van het Festival van de Gelijkheid, dat op donderdag 18 mei neerstrijkt in STUK in Leuven. Met o.a. Jan Terlouw, Francesca Vanthielen, Wouter Deprez, Dave Goulson, Warda El-Kaddouri... Hoe kunnen we meer zorg dragen voor onze planeet? Een hele avond lang buigt het Festival van de Gelijkheid zich over deze vraag, met enkele razend interessante sprekers.

Bezoek de Simplify Life Inspiratiemarkt, kom naar het Repair Café van CEO, doe mee aan mini-workshops, of ga luisteren naar een hele reeks interessante sprekers

Programma van de avond

 • In het authentieke en sfeervolle STUK Auditorium maakt Festival van de Gelijkheid het gezellig. Twee duo’s die een engagement delen, gaan in gesprek in het Festivalsalon. Jan Terlouw en Warda El-Kaddouri schelen flink wat jaren, maar bruisen even fel van engagement voor een mooie wereld en praten vol vuur over hun hartstocht voor mensen. Dave Goulson en Wouter Deprez delen de liefde voor leven vol geroezemoes en slagen erin deze passie met een bijna dartele verteltoon te delen met een ruim publiek. Journaliste Anna Luyten is er onze gastvrouw.
   
 • In de Soetezaal laat Festival van de Gelijkheid een stoet sprekers op je los, die je inspireren over duurzaam leven met respect voor onze planeet en de volgende generaties: Francesca Vanthielen, Marieke Eyskoot, Rachid Lamrabat, Alexia Leysen, Oana Bogdan e.a. praten over duurzaam wonen, eten, bewegen, kleden … Journaliste Yasmina El Messaoudi is er de gastvrouw.
   
 • En er is meer dan woord. Duurzaamheid wordt ook in beeld gebracht met More than Honey en Before the Flood. Twee topdocumentaires, gekozen door Dave Goulson en Jan Terlouw. De melancholische klankkleur van Marble Sounds sluit de avond af in de Labozaal.

Bezoek de Simplify Life Inspiratiemarkt

Netwerk Bewust Verbruiken en CEO zijn de hele avond aanwezig op dit evenement met een Simplify Life Inspiratiemarkt. Tijdens de Inspiratiemarkt kan je proeven van inspirerende initiatieven voor een duurzame en eenvoudige levensstijl:

 • Imker Staf Kamers  
 • Buurderij Leuven                                                                   
 • Verpakkingsvrije winkel Content uit Leuven
 • Doekjes&Broekjes: ecologische babyspullen
 • Ecologische kledij Anders getint
 • ...

Samen met het Centrum voor Economische Ongehoorzaamheid organiseert NBV ook een Repair Café. Herstel je thuis kapotte dingen? Gooi je kapotte dingen niet zomaar weg? Upcycle je? Kom dan mee herstellen en upcyclen op het Repair Café. Je kan ook deelnemen aan de mini-workshop Lang Leve Klein Elektro.

-FB-event-