Naai nu ook met garen van bio-katoen

Naai nu ook met garen van bio-katoen

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 23/01/2014
Wat is er heerlijker dan bij winterse buien lekker te knutselen aan het haardvuur? Het is het ideale moment om de stikmachine boven te halen en kleren te maken, herstellen of recykleren. Stikken kan nu ook met garen uit biokatoen. Het Nederlandse Forbitex ontwikkelde een lijn garens dat volledig geproduceerd is conform de Global Organic Textil Standard voorwaarden.
Verschillende klosjes garen
Foto door Zowie08 (via Flickr)

Geen pesticiden

Voor de teelt van katoen worden ontzettend veel pesticiden en chemicaliën gebruikt. Gelukkig kennen kleren uit biokatoen steeds meer succes, en sinds een tijdje bestaat er ook biologisch naaigaren. De Nederlandse garenproducent Forbitex lanceerde vorig jaar de ecologische lijn binnen de lijn Scanfil, garen gemaakt van ‘natural grown cotton’. Het is zacht, sterk en van hoge kwaliteit. Scanfil bestaat in 34 kleuren en is zowel verkrijgbaar in klosjes van 100 meter als op cones van 5000 meter voor de lockmachine.

Waar te koop?

Je kan het garen o.a. bestellen bij Koekepeertje, Stofeerlijk, www.forbitex.nl

Meer eco-naai-inspiratie nodig? Op pinterest.com/recykleren vind je voorbeelden van hoe je oude kleren kan 'recykleren' tot originele nieuwe stukken.