Klein Verzet @ BXL: hoe mobiliteit ons (on)gelukkig maakt

Klein Verzet @ BXL: hoe mobiliteit ons (on)gelukkig maakt

Eva Tack
geschreven door Eva Tacklaatst aangepast op 18/10/2016
Elektrische deelscooters, een rechtszaak tegen de Brusselse luchtkwaliteit, een bakfietsstoet,... 'Clean air' en gezonde mobiliteit zijn hot topics. Bibliotheek Sans Souci Elsene organiseert in het kader van "Klein Verzet @ Bxl" twee evenementen rond een ander soort mobiliteit.
Klein Verzet II
Klein Verzet II

Bibliotheek Sans Souci Elsene nodigt i.h.k.v. het project "Klein Verzet @ Bxl" op zaterdag 22 oktober de 'andere' Kris Peeters uit, voor een inzichtsverrijkende lezing over andere mobiliteit. Op donderdag 27 oktober stelt een bonte mix van burgerinitiatieven in GC Elzenhof zijn 'good practices' voor tijdens een inspirerend salongesprek.

22/10: Hoe mobiliteit ons (on)gelukkig maakt

Wat heeft 'Westvleteren 12' met mobiliteit te maken? Kan bedrog ethisch zijn? Waarom zijn sommige stedenbouwkundigen beneveld? En: wat leert Monty Python ons over mobiliteit? Meer nog dan een antwoord op deze prangende vragen geeft de “andere” Kris Peeters in deze lezing diepgaand inzicht over hoe mobiliteit ons (weer) gelukkig kan maken. Fasten your seatbelts voor een polemische rollercoaster van ideeën over bewegen en stilzitten en anders mobiliteitsdenken. Peeters, bekend van zijn snijdende opiniestukken in de krant en boeken als  'Het voorruitperspectief' en 'De File Voorbij', bereidde speciaal voor deze lezing een hoofdstuk voor over de moeilijke verkeerssituatie in onze hoofdstad.

Schuif om 10 uur aan voor een heerlijk ontbijt tussen de boekenrekken of ontdek jouw ideale fietstraject in een fietsrouteconsult. Om 11 uur gaat de lezing van Kris Peeters van start. Luister zelf naar de lezing, terwijl jouw kinderen hun droomwereld boetseren op een reuzewereldbol, ontworpen door locatietheatergezelschap Puurlain. Er is ook een voorleesuurtje in het Nederlands en in het Spaans.

Wanneer? Zaterdag 22 oktober om 10u.
Waar? Bibliotheek Sans Souci Elsene

27/10: Geëngageerde burgers @ Brussel

Wat beweegt er in Brussel? Of wat staat er stil? Brussel herbergt tal van initiatieven van geëngageerde burgers, organisaties en kunstenaars, maar ook commerciële innovatieve projecten die de mobiliteit en (lucht)kwaliteit van onze hoofdstad willen verbeteren. We nemen op deze donderdagavond een aantal opmerkelijke acties onder de loep en brengen de initiatiefnemers samen. Van autovrije straten tot autodelen. Van burgerlijke ongehoorzaamheid tot een rechtszaak tegen de Brusselse overheid. Sluit gezellig aan bij dit ‘Good Practices Salon’.

Wanneer? Donderdag  27 oktober, 19u30
Waar? GC Elzenhof Elsene

Praktische info

Alle deze activiteiten zijn gratis. Inschrijven voor ontbijt en lezing is aangewezen en kan via 02/515.64.50 of elsene@bibliotheek.be - www.elsene.bibliotheek.be.
Info ‘Good Practices Salon’: sarah.vanriel@vgc.bewww.gcelzenhof.be
I.s.m. Clean Air Bxl.
Alle recente info kan je ook opvolgen op de Facebook-eventpagina van Klein Verzet II.

 

(c) Ann-Katrien Van De Velde
(c) Ann-Katrien Van De Velde
Rode Aarde van Puurlain
Rode Aarde van Puurlain