Kassa Kassa!

Kassa Kassa!

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 21/09/2021
In het Industriemuseum maak je vanaf 26 november kennis met de geschiedenis van consumptie en distributie. Van de kruidenier om de hoek en de opkomst van supermarkten tot e-commerce...

Hoe evolueert ons koopgedrag door de jaren heen? Welke weg legt een product af van fabriek tot winkelrek? Welke soorten winkels bestaan er? Welke reclametrucjes nodigen uit tot shoppen? En is levering aan huis wel een nieuw fenomeen? 

Je ontdekt het in de tijdelijke expo 'Kassa Kassa!' in het Industriemuseum Gent, te bezoeken van 26 november tot en met 28 augustus 2022.

Het hart van de expo is een kruidenierswinkeltje uit de jaren 1960. Je duikt er in het verleden maar komt er evengoed sporen tegen naar het heden en de toekomst. De rest van de expo belicht consumptie en distributie van 1850 tot vandaag aan de hand van 5 thema's: 

  1. Klant is koning: ons koopgedrag in een historisch perspectief
  2. Transport en logistiek: hoe het graan voor ons brood, een nieuwe radio of hippe jeans tot bij ons geraken
  3. Small & big business: de transformaties in het winkellandschap, van buurtwinkel tot hypermarkt, van markt tot tweedehandswinkel
  4. Marketing en reclame: de flitsende beelden en aanlokkelijke slogans die ons verleiden om dingen te kopen
  5. Aan huis geleverd: van de melkboer tot Post NL 

 

De Transformisten mocht achter de schermen het maakproces van de expo 'Kassa Kassa!' meevolgen en inzichten delen over de stijgende interesse voor duurzame consumptie in de voorbije decennia en de boeiende stappen naar circulaire consumtie vandaag. We kunnen de expo warm aanbevelen! 

>>> Alle praktische informatie vind je op www.industriemuseum.be