Help jij de Babytheek geboren worden?

Help jij de Babytheek geboren worden?

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 30/01/2018
We zijn 1700 euro verwijderd van ons doel! Help jij ons mee tot de eindstreep te komen? Netwerk Bewust Verbruiken en GC Elzenhof slaan de handen in elkaar om de eerste bibliotheek voor babyspullen te openen in Brussel: de Babytheek. Met een growfundingactie verzamelen de organisaties 12.000 euro om de Babytheek te lanceren.
Eva en Hanne van Netwerk Bewust Verbruiken en Sarah en Laura van GC Elzenhof. © Netwerk Bewust Verbruiken

Wat is de Babytheek?

In de Babytheek, de bibliotheek voor babyspullen, kan je binnenkort babygerief ontlenen. Net zoals je naar de bibliotheek gaat om boeken te ontlenen, kan je naar de Babytheek om spullen voor je kleine spruit te ontlenen. Het project wil zo bijdragen aan de deeleconomie, want waarom een kinderwagen aankopen als je die binnen enkele maanden toch niet meer nodig hebt? Lenen is de ideale oplossing. Dat is voordelig voor het klimaat (want er hoeven minder spullen aangekocht, geproduceerd en vervoerd te worden) en voor je portemonne.

Ook mama Maria ziet de voordelen van een Babytheek: "Sommige babyspullen heb je maar enkele weken nodig. Spullen als een babybad, kinderwagen, speeltapijt, verschoonmat,... lenen bij de Babytheek zou de ideale oplossing zijn."

Wat kan je allemaal ontlenen in de Babytheek?

  • ​Langdurige uitleen (3 maanden, max 1x verlengbaar - dus max totaal 6 maanden uit te lenen): wippertje, badje met standaard, maxicosi, verkleinkussen,...
  • Korte uitleen (per week, max 2x verlengbaar - dus max totaal 3 weken uit te lenen)dit is voor vakanties, bezoek familie etc.: reisbedje, hoge kinderstoel, draagrugzak,...
  • Testpakketten: Pakketjes met verschillende merken van bepaalde items die mensen willen testen alvorens te kopen. Bv. flessen, draagdoeken,…

Onze Growfundingactie is bijna afgelopen! Help jij ons de laatste centjes inzamelen?

Wat doen we met het ingezamelde bedrag?

Met onze growfundingactie willen we 12.000 euro inzamelen om de Babytheek mogelijk te maken. Voor elke 10 euro die gedoneerd wordt, legt de Vlaamse Gemeenschapscommissie bovendien 2 euro bij. Maar wat doen we dan met het ingezamelde geld? Hiermee willen we vanaf februari 2018 de Babytheek lanceren in het gemeenschapscentrum Elzenhof in Brussel:

  • De helft van het ingezamelde geld gebruiken we om kwalitatief goede babyspullen aan te kopen. Wat verstaan we daaronder? Spullen die lang meegaan, die eenvoudig proper gemaakt kunnen worden én die gemakkelijk gerepareerd kunnen worden.
  • Een deel van het geld gaat naar de inrichting van de Babytheek in het Elzenhof. We willen een mooie en fijne plek creëren waar je ook rustig even een kopje thee of koffie kan drinken en andere mensen kan ontmoeten.
  • We investeren in een website waarop we de beschikbare babyspullen kunnen tonen.
  • Als laatste willen we de vrijwilligers die de Babytheek draaiende houden ook een vergoeding kunnen aanbieden én een jaarlijks verwenmoment. Want zonder vrijwilligers kunnen we de Babytheek niet openhouden.

Het is de laatste sprint naar de eindmeet! We hebben nog 1700 euro nodig om de Babytheek mogelijk te maken? Heb jij interesse om ons te steunen of ken je geïnteresseerde sponsors? Surf dan zeker eens naar www.growfunding.be/babytheek. Dankjewel!

 

Lees ook:
"Sommige babyspullen heb je maar enkele weken nodig"
De Babytheek zoekt growfunders

 

www.babytheek.be De Babytheek is een project van Netwerk Bewust Verbruiken en GC Elzenhof -