Gezocht: kinderdagverblijf in West-Vlaanderen, Antwerpen of Limburg voor project duurzame voeding

Gezocht: kinderdagverblijf in West-Vlaanderen, Antwerpen of Limburg voor project duurzame voeding

Rikolto
geschreven door Rikoltolaatst aangepast op 12/01/2015
Is jouw kinderdagverblijf geïnteresseerd in gezonde en eerlijke voeding? Wil je graag weten waar het voedsel voor de kinderen vandaan komt? Vind je eerlijke handel en duurzame landbouw belangrijk? Dan is het gratis begeleidingstraject van Vredeseilanden iets voor jou.
my fair baby kinderdagverblijf creche

Vredeseilanden versterkt boerenfamilies in het Zuiden, maar zet ook in Vlaanderen in op de consumptie van duurzame voeding. De organisatie begeleidt (groot)keukens uit verschillende sectoren via verduurzamingstrajecten. In het kader van het project My Fair Baby werkt Vredeseilanden ook samen met kinderdagverblijven die het voedingsaanbod voor hun kinderen willen verduurzamen. Het traject focust op een aantal thema’s zoals vleesvermindering, de beperking van voedingsafval en het aankopen van lokale en seizoensgebonden producten. Tijdens een periode van een jaar worden kinderdagverblijven ondersteund op vlak van productkennis, het aanbieden van voedingsalternatieven en het geven van workshops.

Interesse?

In 2014 werkte Vredeseilanden al samen met kinderdagverblijven Ukkepuk in Leuven en Little Kings & Queens in Gent. Voor 2015 is men nog op zoek naar een Kinderdagverblijf in West-Vlaanderen, Antwerpen of Limburg dat graag het traject wil aangaan. Geïnteresseerd? Contacteer Annelies Houpline (annelies.houpline@vredeseilanden.be of 016/74 47 19) voor extra informatie.

Lees hier alles over het project My fair Baby (tips & tricks, getuigenissen....)

Ook gepost in: Voeding