Getest! Bamboe sokken van Meer dan Mooi

Getest! Bamboe sokken van Meer dan Mooi

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 25/03/2016
Webwinkel Meer Dan Mooi bestaat vijf jaar. Om dat te vieren, kreeg het voltallige NBV-team bamboesokken om uit te testen. De vrolijke kousen zijn gemaakt uit een mix van 75% bamboe, 17% biokatoen en 8% spandex. Lees hier wat we ervan vonden.
bamboe sokken van Braintree
Bamboe sokken van Braintree

Algemene conclusie: de bamboestof voelt zacht en aangenaam aan, wast gemakkelijk en droogt snel. Door het ademende gehalte kreeg vrijwilliger Jasmien zelfs tijdens het joggen geen zweetvoeten. Het hoge gehalte aan spandex maken de kousen voor sommige collega's wel een tikkeltje te strak aan de kuiten. We zijn allemaal gewonnen voor de grote keuze aan designs, van sobere en neutrale kleuren tot frivole motiefjes. 5 euro vinden we een meer dan correcte prijs voor een degelijk paar sokken.

De ene bamboestof is de andere niet

Bamboe wordt vaak genoemd als een duurzaam alternatief voor katoen. Want in tegenstelling tot katoen is bamboe een snelgroeiende plant die weinig water en nauwelijks kunstmest of pesticiden nodig heeft. De omvorming van plant naar stof verloopt echter niet altijd even milieuvriendelijk. Er bestaan twee processen om bamboe textielvezels te fabriceren: mechanisch en chemisch. Bij het mechanische proces wordt hout van de bamboeplant vermalen. Men voegt natuurlijke enzymen toe, waardoor de bamboe afbreekt tot een papperige massa. Daarna kamt men er de natuurlijke vezels mechanisch uit en spint men die tot garen. Bij de chemische methode lost men bamboe op via - vaak agressieve - chemicaliën, en maakt men vervolgens nieuwe draden. Braintree, het merk van de door ons geteste sokken, gebruikt de - milieuvriendelijkere - mechanische methode.

Gelukkige verjaardag, Meer Dan Mooi!

Meer dan Mooi blies zopas vijf kaarsjes uit. Wat op 1 juli 2008 begon als een webshop in fair trade cadeautjes, groeide de afgelopen vijf jaar uit tot een online kledingwinkel met fair trade en bio dames-, heren- en kinderspullen. Bekijk het gamma op www.meerdanmooi.be of volg de webshop op Facebook.

Ook gepost in: Producten & Diensten