Foto-expo: Baby's in de hele wereld

Foto-expo: Baby's in de hele wereld

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 30/10/2018
Hoe krijgen baby's in andere werelddelen een badje? Spelen ze met hetzelfde speelgoed? En waar doen ze hun middagdutje? My Fair Baby vroeg vier fotografen uit verschillende landen - India, Kameroen, Mexico en België - om de dagelijkse bezigheden van jonge ouders en hun baby's vast te leggen.

Ga meteen naar de foto's (onderaan)

Kameroen

 • Stad: Yaoundé - Fotograaf: Rodrig Mbock
 • Baby Alexandre is geboren  als albino. In tegenstelling tot veel andere Afrikaanse landen, worden albino's beschouwd als een geschenk. Alexandres ouders geven hem gezonde voeding die aangepast is aan zijn huid.
 • Wist je dat: Plan België begeleidt zwangere mama's in Kamreoen rond gezonde en afwisselende voeding. Plan helpt zoveel mogelijk kinderen bij het bekomen van een geboortebewijs, zodat ze later kunnen rekenen op onderwijs en gezondheidszorg. Lees meer

India

 • Stad: Mumbai- Fotograaf: Shoa Hussain
 • Baby Mila is net begonnen met vaste voeding. In India is dit altijd een feestelijk moment, waarbij de baby een schaal fruit met kaarsjes krijgt.
 • Wist je dat: Hoewel in de steden Calcutta en Darjeeling veel openbare en privé-instellingen rond gezondheidszorg werken, is er onderling weinig samenwerking. Memisa creëerde een netwerk tussen deze verschillende spelers. Daardoor worden nu aanzienlijk meer kinderen gevaccineerd en bevallen meee moeders in het ziekenhuis. Lees meer

Mexico

 • Stad: Naucalpan - Fotograaf: Denis Jockmans
 • Baby: De ouders van Ian willen zeker niet dat zijn familienaam gepucliceerd wordt. Ze vinden Naucalpan geen veilige stad, omdat er altijd gevaar voor ontvoering dreigt.
 • Wist je dat: Mexico het land is met de hoogste aantal keizersnedes in de wereld. 45.2% (in 2012 – Bron: World Health Organization) van de bevallingen zijn keizersnedes terwijl dat aantal op 15% zou moeten liggen. Niet omdat de baby’s allemaal in stuit liggen, maar omdat het voor de gynaecoloog gemakkelijker, sneller (en lucratiever?) zou zijn.

België

 • Steden: Aarschot en Gent - Fotograaf: Patrick De Ceuster (Intvis)
 • Ilse is bewust alleenstaande moeder van William. Ze wil haar zoon alle tijd geven zodat hij op zijn eigen tempo kan evolueren. Gilles is de eerste baby van Pierre en An. Hij houdt ervan te slapen in zijn koets, wanneer zijn ouders hel meenemen op urenlange boswandelingen.

Van deze reeks bestaat ook een 12-delige fototentoonstelling. Zou je ze graag ontlenen? Dat kan voor 50 euro. Doe je aanvraag via info@myfairbaby.be. Wil je onderstaande foto's graag zelf publiceren in je tijdschrift of blog? Super. Vraag wel altijd eerst toestemming via sofie@bewustverbruiken.be. Wij bezorgen je beelden dan in goede resolutie.