Experimenteren met leercredits

Experimenteren met leercredits

Eva van Velzen
geschreven door Eva van Velzenlaatst aangepast op 22/03/2022
Een experiment waarbij organisaties kennis en vaardigheden delen? Laten we 't proberen!

Wist je dat mensen en organisaties het beste leren door zelf hun kennis of vaardigheden te delen? Dat kan gaan over lokale, praktische, ervaringsgerichte, technische, theoretische of nog andere vormen van kennis.

Muntuit, het netwerk dat gemeenschapsmunten promoot, ondersteunt en ontwikkelt, bedacht een systeem van "leercredits" voor organisaties uit het maatschappelijk middenveld die vaker kennis willen delen.

  • Rachida loopt verloren in de administratie van een Europees gesubsidieerd project en zoekt een collega die daar ‘bakken’ ervaring mee heeft. Zij doet een oproep op het Leercredits-platform. Hopelijk is er een match met iemand op het platform 
  • Hannes heeft nog nooit video's gemaakt voor een campagne en zoekt een collega die daar meer van afweet. Hij stelt de vraag op het Leercredits-platform 
  • Rachida en Hannes geven allebei aan wat zij in ruil kunnen aanbieden aan de Leercredits-groep (gids zijn in subsidiemogelijkheden Brussel, tips voor het aansturen van een vrijwilligers-redactie...)

Op dinsdag 22 maart 2022 was Muntuit te gast bij De Transformisten in Mundo-B, Brussel voor een startmeeting over het Leercredits-project. Naast De Transformisten zaten Kwadraet, Welzijnszorg, Beweging.net, Autodelen.net, Hefboom, Gezinsbond en KVG-Groep rond de tafel. 

2022 is een pilootjaar voor het Leercredits-project, een periode om het systeem uit te testen. Wie interesse heeft om mee uit te testen, kan Muntuit contacteren via hallo@muntuit.be.