De Streekkrant: eerste krant met PEFC-label

De Streekkrant: eerste krant met PEFC-label

PEFC Belgium
geschreven door PEFC Belgiumlaatst aangepast op 18/09/2015
Vanaf 16 september verschijnt De Streekkrant in een groen jasje. Het papier dat gebruikt wordt zal het PEFC-label dragen en is dus afkomstig uit duurzame bronnen. Hiermee heeft Roularta alweer een primeur te pakken, want De Streekkrant is de eerste Belgische krant die op PEFC-gelabeld papier verschijnt. “We willen hiermee onze bijdrage leveren voor de toekomst van de bossen”, aldus CEO Rik De Nolf. Eerder deed de mediagroep dit al met een groot deel van haar tijdschriften.
Eerste Belgische krant op PEFC-papier

Bij het begin van het nieuwe schooljaar zetten niet enkel de leerlingen hun beste beentje voor. Ook De Streekkrant schittert in een nieuw uniform. Voortaan worden alle 48 edities van de huis-aan-huiskrant op PEFC-gelabeld papier gedrukt. Dit label garandeert dat het papier afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen en/of gerecycleerde bronnen. Roularta mag het PEFC-label aanbrengen op haar uitgaven omdat drukkerij Roularta Printing over een PEFC-certificaat beschikt en onafhankelijke controles krijgt om de PEFC-papierstromen op te volgen. Uiteraard zijn ook de leveranciers PEFC- gecertificeerd zodat de keten gesloten is.

Rik De Nolf: “In 2010 schakelden we over op PEFC-papier met bijna al onze magazines, zoals Knack, Trends en Sport-Voetbalmagazine. Uiteraard wilden we onze visie omtrent duurzaamheid graag doortrekken naar onze kranten. Nu is er het eerste resultaat van deze inspanningen: De Streekkrant wordt gedrukt op papier met een PEFC-gerecycleerd label. We zijn ervan overtuigd dat zowel onze lezers als onze adverteerders dit weten te appreciëren.”

De Streekkrant wordt op 100% gerecycleerd papier gedrukt. Dit zorgt voor minder druk op onze bossen dan verse vezels. Omdat zowel duurzaam bosbeheer als recyclage onze bossen een mooie toekomst geven, kan papier verkregen uit beide systemen een PEFC-label dragen. Thomas Davreux, Algemeen Secretaris van PEFC Belgium vzw is duidelijk in zijn nopjes: “We zijn verheugd dat Roularta haar inspanningen voor duurzaamheid uitbreidt en meteen haar expliciete steun aan PEFC uitspreekt. Dat dit gebeurt met de grootste krant van het land, is een fantastisch signaal. Hoe meer producten PEFC-gelabeld worden, hoe meer de boseigenaars hun inspanningen gewaardeerd zien.”