Al bijna 20 dagen shampooloos

Al bijna 20 dagen shampooloos

Eva van Velzen
geschreven door Eva van Velzen laatst aangepast op 28/03/2014
Naar aanleiding van de oproep van Netwerk Bewust Verbruiken om 40 dagen op een alternatieve manier te gaan vasten, bleef mijn blik steken op 40 dagen zonder shampoo. Hier mijn ervaringen na 20 dagen.
Shampooloos
Resultaat na 2 weken zonder shampoo

Al geruime tijd speelde ik met de gedachte de overstap eens te maken, of in ieder geval te proberen. Maar de angst om door een periode van constante ‘bad hair’ te moeten gaan hield me tegen. Uiteindelijk heeft de nieuwsgierigheid gewonnen, want de vraag ‘hoe zal mijn haar eruit zien nadat het helemaal van de shampoo afgekickt is?’ speelde ook wel door mijn hoofd. De oproep van NBV deed de trick, en toch ook wel de steun van mijn leuke collega’s (die toch wel het grootste gedeelte van de dag tegen mijn hoofd aan moeten kijken).

Mijn favoriete witte poeder

Met goede moed en het handige witte poedertje in huis begon ik ruim twee weken geleden aan het experiment. Bicarbonaat kan ik momenteel niet meer uit mijn keukenkastje wegdenken. Ik schrob er mijn aanrecht en snijplanken en zelfs wc mee schoon, ontstop er mijn gootsteen mee, en zo nu en dan gebruik ik het als alternatief voor tandenpasta. En nu dus ook als vervanger van shampoo. Bicarbonaat is gewoon mijn nieuwe favoriete witte poeder!

Wat je al niet met bicarbonaat kan doen

Vooralsnog gaat het shampoo vasten goed. Het valt in ieder geval ontzettend mee. Ik was mijn haar dan wel, afgewisseld met bicarbonaat of azijn. Mijn collega’s praten nog steeds met me en willen het experiment misschien zelf ook wel eens gaan doen. Nog ruim 20 dagen te gaan en dan is de vasten-periode voorbij. Ik hoop daarna geen shampoo meer te willen gebruiken, maar ‘verslaafd’ te zijn geraakt aan het fijne (en niet te vergeten milieuvriendelijke) poedertje.