8x zomerse bespaartips

8x zomerse bespaartips

placeholder
geschreven door Jari vHlaatst aangepast op 14/04/2017
We hebben het al even mee kunnen maken, heerlijk warme dagen. En dan moet het nog zomer worden, heerlijk! Je zou verwachten dat je minder stroom verbruikt in de zomer. Maar eigenlijk valt dit vies tegen. Apparaten zoals een airco, of een terrasverwarmer verbruiken veel energie. Met een paar simpele tips kun jij ervoor zorgen dat jij niet onnodig veel energie verbruikt. Dat scheelt je veel geld en het is goed voor je portemonnee. Hieronder lees je 8 handige, simpele, energiebesparende tips.
Airco kopen
Zomerse bespaartips

Tip 1. Laat jij ook 's nachts een lamp branden om inbrekers buiten te houden? Lampen een hele nacht laten branden kost veel energie. Gebruik daarom een tijdschakelaar en een spaarlamp. Zo houd jij energiebesparend de indringers buiten de deur.

Tip 2. Ga je op zomervakantie? Laat apparaten niet op stand-by staan. Haal alle stekkers uit de stopcontacten. Ook bespaar je veel energie door je koelkast leeg te halen of je vriezer te ontdooien voordat je op vakantie gaat.

Tip 3. Veel mensen vergeten het, de thermostaat. Maar je kunt veel energie besparen door de thermostaat helemaal uit de draaien. Zo voorkom je dat je huis onnodig verwarmd wordt.

Tip 4. Als jij op vakantie gaat, vergeet dan niet de boiler uit te zetten. Een boiler is constant bezig om het water voor je huis op de juiste temperatuur te houden. Voorkom dus onnodige energiekosten door de boiler uit te zetten.

Tip 5. Heb je een airco, of ga je een airco kopen? Het is natuurlijk heerlijk om in de warme zomermaanden de verkoeling van een airco in huis te hebben. Echter gebruikt een airco wel veel energie. Let er dus altijd voor de aankoop van uw airco op hoeveel energie deze verbruikt. Dit kun je gemakkelijk zien aan het energielabel. Een airco met een energielabel van A tot A++ is energiebewust en zorgt ervoor dat je flink bespaart op je energiekosten.

Tip 6. Wil je ‘s avonds lekker warm in je tuin zitten? Gebruik dan een vuurkorf of trek een extra trui aan in plaats van dat je een elektrische terrasverwarmer gebruikt. Een terrasverwarmer vreet namelijk energie.

Tip 7. Bespaar energie door de was buiten te laten drogen. Als er een lekker zomer briesje staat is je was in een mum van tijd droog en ruikt het ook nog eens lekker fris. 

Tip 8. Wil jij ‘s avonds verlichting in je tuin? Zet dan tuinverlichting op zonne-energie neer. Deze lampen nemen de hele dag zonlicht op zodat ze in de avond de tuin kunnen verlichten. Houd je van sfeer? Steek dan wat kaarsen aan. Naast dat kaarsen energie besparen verjagen citronella kaarsen ook nog eens muggen.