700 senioren leveren oude gsm’s in, wisselen boeken uit en starten project Cirulair@Neos

700 senioren leveren oude gsm’s in, wisselen boeken uit en starten project Cirulair@Neos

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 06/06/2019
Het netwerk van ondernemende senioren Neos houdt op 14 juni zijn tweejaarlijkse Cultuur- en Toerismehappening. Lokale afdelingen van Neos worden daar warm gemaakt om mee te doen met het circulair project Circulair@Neos in samenwerking met Netwerk Bewust Verbruiken en Vlaanderen Circulair.

Op 14 juni bezoeken meer dan 700 senioren de tweejaarlijkse Cultuur- en Toerismehappening van Neos in Sint-Niklaas. Het zijn vrijwilligers die lokale afdelingen van Neos runnen. Het centrale thema op die inspiratiedag is 'Circulair @Neos'. Zo wil de seniorenvereniging zijn bestuursvrijwilligers prikkelen om in hun lokale afdeling aan de slag te gaan met circulaire economie, waarbij recycleren, ruilen, delen, herstellen, hergebruiken, duurzaam verbruiken en consuminderen de kernbegrippen zijn.

Neos vzw, het netwerk van ondernemende senioren, gelooft dat de groeiende groep senioren een bijdrage kan leveren aan de leefbaarheid van onze planeet

“Neos vzw, het Netwerk van ondernemende senioren, gelooft dat onze groeiende groep senioren een belangrijke bijdrage kan leveren aan de leefbaarheid van onze planeet. Om onze 35.000 leden te sensibiliseren en de omslag te helpen maken, zetten we circulaire voordrachten, uitstappen en acties op hun menukaart”, vertelt directeur Martin De Loose, “want niets van waarde mag verloren gaan.”

Prikkelende acties tijdens belevingsdag rond Circulair @Neos

Sint-Niklaas zal een beetje verbaasd opkijken als ze meer dan 700 senioren uit gans Vlaanderen zien arriveren met groene kleding en accessoires. Ze hebben uitgelezen boeken bij zich om te ruilen in een boekengeefkast. Ze leveren ook hun oude gsm's in. De kostbare metalen uit oude gsm's kunnen immers opnieuw dienst doen als grondstof. Via een groeipapier met zaadjes van veldbloemen wordt iedere gever bedankt en gestimuleerd om lokaal ook zo’n gsm-inzamelactie op te zetten.

Aan de mobiele koffiebar van Vlaanderen Circulair wordt met Coffee Cycle Stories de theorie van de circulaire economie tastbaar voor iedereen. Bij een kopje koffie, vers gezet door een barista, worden verrassende verhalen verteld over hergebruik van koffie. Je kan de circulaire toepassingen zelf zien, voelen en ruiken.

Netwerk Bewust Verbruiken nodigt bezoekers uit om hun spullen een langer leven te gunnen en kapotte spullen te laten repareren. 

Wat

Tweejaarlijkse Cultuur- en Toerismehappening van Neos vzw
Met doorlopend beursbezoek, 140 standhouders, tal van workshops, en een groene, circulaire touch

Voor

+700 bestuursleden van 220 lokale afdelingen van Neos

Wanneer

Vrijdag 14 juni 2019 van 13u tot 17u

Waar

’t Bau-Huis te Sint-Niklaas

Organisatie

Neos vzw

Project Circulair @Neos

Samenwerking tussen Neos en Netwerk Bewust Verbruiken en met de steun van Vlaanderen Circulair